Selecteer een pagina

Afgelopen zaterdag stond voor kozakken boys de uitwedstrijd tegen Jong Sparta op de agenda. Op het kasteel moesten de werkendammers na negentig minuten de eerste nederlaag incasseren, na het maken van vele individuele fouten werd het uiteindelijk meer dan verdiend een 3-1 overwinning voor de ploeg van Geert Arend Roorda. 

De eerste helft was Kozakken Boys bepaald niet scherp, Jong sparta nam de wedstrijd dan ook direct stevig in handen.  Op een schot van Yassin Ouja na creëren de werkendammers niet of nauwelijks kansen of mogelijkheden. De talenten van trainer Geert Arend Roorda bleven dan ook gemakkelijk op de been en lijken een probleemlose middag te gaan beleven.  Kozakken Boys mocht zelfs van geluk spreken dat het niet al voor rust tegen een 2-0 achterstand aankeek. Jong sparta overkast kozakken Boys bij vlagen volledig en creëert volop kansen zoals bijvoorbeeld via  voor Mohammed Tahiri waarvan de eerste de grootste was. Daarin raakte de spits de paal. Op slag van rust was Tahiri eerder bij de bal dan Kieboom, na een lange bal van Jason Meerstadt. Tahiri schoot de bal over Kieboom heen, maar ook over het doel.

In de tweede helft liet de ploeg van Rick Adjei eindelijk zien wat het in kan!!! Het bal tempo ging omhoog spelers begonnen elkaar beter te vinden! Krijgen we dan nu een echte spannende wedstrijd iets waar de nieuwe Jack’s League om bekend staat: spannende wedstrijden !!!!. Via de flanken werd de ploeg uit Werkendam  dreigender. Na een uur spelen kwam Sparta ook nog eens   met een man minder te staan na een natrappende beweging van Jafar Bynoe. Echter was de ploeg van Rick Adjei niet staat om te profiteren van de man meer situatie. Sterker nog  in de omschakeling werd het zelfs 2-0 voor de Rotterdammers via Marouane Afaker.

Met nog een kwartier te gaan werd publiekslieveling Johnny Lommers gebracht. Met zijn eerste balcontact  bracht hij de spanning direct weer volledig terug op het kasteel met een zeer overtuigende kopbal  nam hij de aansluitingstreffer voor zijn rekening. Zit er dan toch nog een resultaat in voor de ploeg uit Werkendam, een resultaat waarmee de ploeg de ongeslagen status vast weet te houden? Maar direct na de aftrap is daar Marcus Scholten die niet nadenkt en vervolgens op schitterende wijze van afstand raak schiet en zo aan alle onzekerheid eem einde maakte.

Komende woensdag wacht voor Kozakken Boys alweer de volgende wedstrijd in de TOTO KNVB Beker is om 20:00 groene ster de tegenstander, groene Ster uitkomend in de derde divisie zondag. Vervolgens wacht op zaterdag de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg aftrap 15:00, voor jong Sparta wacht op zaterdag 25 September een uitwedstrijd tegen G.V.V.V. aftrap 14:30