Selecteer een pagina

Feyenoord begon gisterenmiddag boven verwachting scherp aan de topper in Eindhoven en  Gaf PSV werkelijk geen seconde de tijd om goede aanvallen op te zetten.De tactiek van Feyenoord-trainer arne slot en zijn team werd daarmee als snel duidelijk. Negentig minuten lang de tegenstander vol onder druk zetten met ook nog eens een hoge intensiteit. Met een uitstekende sfeer in een bijna uitverkocht Philips Stadion waren alle ingrediënten aanwezig voor deze eerste echte topper. Geleidelijk aan werd de ploeg van Roger Schmidt  sterker,maar kreeg amper seruieze mogelijkheden Gakpo en Max deden pogingen, maar hadden het vizier helaas voor PSV niet op 100 procent  staan. 

Gaan we dan rusten  met een 0-0 stand?  Nee dus : op slag van rust kwam Feyenoord op voorsprong .Uit  een voorzet vanaf rechts gegeven door  (Pedersen) deze voorzet komt terecht bij Jens  Toornstra die de bal ineens op de slof neemt en  met een schitterende  volley was Drommel volledig kansloos laat.  In de tweede helft begint PSV  zonder  Pröpper,Götze en Zahavi en na een uur werd  Gakpo,die kort daarvoor kansrijk  was geweest met een kopbal (naast),tot ongenoegen van de fans ook nog eens  gewisseld.

Met het vertrek van het viertal verloor PSV op papier de nodige kwaliteit, maar ook gisterenmiddag bleek maar weer eens dat het niet gaat om papieren maar om de praktijk en de uitvoering ervan uiteraard. maar  met de vier verse krachten drong het  Feyenoord met veel strijdlust terug.  Grote kansen kreeg PSV echter niet en aan de overkant rondde Linssen  een combinatie met Sinisterra af met   een schuiver.Hij kreeg kort daarna eenkans op zijn 100ste eredivisiedoelpunt,  maar schoot over.Het aangeslagen PSV  probeerde het nog,maar uit een counters    sloegen Toornstra en Dessers toe.

Komende week een midweekse speelronde in de eredivisie.  PSV mag op Woensdagavond op bezoek in de  Adelaarshorst waar om 18:45 de wedstrijd tegen  Go Ahead Eagles op het programma staat. Voor Feyenoord wacht een thuiswedstrijd in de eigen kuip wordt om 21:00 afgetrapt tegen SC Heerenveen.