Selecteer een pagina

Vanavond stond voor Ajax de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League op de agenda,  in het Estádio José Alvalade werd het zojuist maar liefst 1-5 voor de Amsterdammers. De naam Sébastien Haller zal na vanavond niet meer snel vergeten worden door alles en iedereen wat Sporting Portugal een warm hart toe draagt. al Na 68 seconden Dwarrelde de inzet van Antony via een Voet tegen de paal,waarna de attente  Haller van dichtbij raak kopte, 

Niet  veel later vond Pasveer met een geweldige trap Antony;die liep Vinagre eruit en  bediende de inglijdende Haller : en dat betekende uiteraard de 0-2.Ajax bleef daarna Sporting fanatiek vastzetten, waardoor de ploeg van Ruben Filipe Marques Amorim niet of nauwelijks het voetbal kon spelen wat men zo graag doet namelijk op voorsprong komen en vervolgens de wedstrijden ten kosten van alles over de streep trekken !!!

maar het blijven   Portugezen bleek ook vanavond weer, ze  deden uiteindelijk  ook iets terug een schotje van Paulinho werd heel licht  beroerd door Martínez en hobbelde via de grabbelende Pasveer het doel in. Daar zag de debunteerde keeper er op zijn zacht gezegd niet goed uit.Sporting gaat er door deze goal meer en meer geloven in een goed resultaat  ,maar het  antwoord van Ajax volgde snel via ditmaal Steven Berghuis hij scoorde in de korte hoek,na een fraaie aanval via Antony en Gravenberch ( een aanval uit het boekje)

in de tweede helft  r kopte Paulinho steenhard de2-3 tegen de touwen.Het doelpunt was   nauwelijks afgekeurd (Paulinho stond  net buitenspel) of Haller maakte zijn derde doelpunt van de avond en daarmee was hij vanavond meer dan  uitblinker waarbij  Antony  (met buitenkantje links) de aangever was, waarvoor we overigens dus ook even grote complimenten horen te geven.   Na twee gevaarlijke schoten van Porro  (de eerste op de paal,de tweede knap   gekeerd door Pasveer) stond Haller weer op de goede plek,nu bij een voorzet van Mazraoui.

volgende wedstrijd

Op dinsdagavond 28 september wacht voor ajax de eerste thuiswedstrijd in de eigen Johan Cruijff Arena ontvangt de ploeg van Erik ten Hag het Turkse  Beşiktaş aftrap 18:45 uur.