Selecteer een pagina

vanavond de eerste wedstrijd onder de nieuwe bondscoach Louis van gaal en niet zomaar een : namelijk de cruciale WK kwalificatie wedstrijd in en tegen Noorwegen.  Noorwegen speelde uiteraard met de bekende namen ödegaard en Haaland aan de kant van het Nederlands elftal dubeteerde Justin Bijlow.

Nederland moest al na twintig minuten  in de achtervolging nadat Erling Braut Haaland noorwegen op geweldigewijze op een 1-0 voorsprong zetten ( een goal van (wereldklasse)  kort nadat Elyounoussi voor de Noren nog een kans gemist had,kwam Oranje op 1-1.Klaassen kreeg de bal na een goede aanval via Berghuis en Wijnaldum voor de voeten en schoot raak. Met Malen voor Berghuis ging Nederland na rust op zoek naar de zege,maar echt overtuigend was het spel niet en alleen Van Dijk en Depay kregen kansjes. Noorwegen zette na ruim een uur even aan en werd direct levensgevaarlijk.Na goed werk van Odegaard raakte Haaland de paal.Oranje had de wedstrijd in de slotfase weer onder controle,maar was aanvallend machteloos,al was Dumfries in de slotminuut nog dicht bij de 1-2.

Nederland moest in de achtervolging en kort nadat Elyounoussi voor de Noren nog een kans gemist had,kwam Oranje op 1-1.Klaassen kreeg de bal na een goede  aanval via Berghuis en Wijnaldum voor   de voeten en schoot raak.             

 Met Malen voor Berghuis ging Nederland na rust op zoek naar de zege,maar echt overtuigend was het spel niet en alleen  Van Dijk en Depay kregen kansjes.  Noorwegen zette na ruim een uur even   aan en werd direct levensgevaarlijk.Na goed werk van Odegaard raakte Haaland  de paal.Oranje had de wedstrijd in de  slotfase weer onder controle,maar was  aanvallend machteloos,al was Dumfries  in de slotminuut nog dicht bij de 1-2.  Komende zaterdag speelt oranje tegen Montenegro, vervolgens wacht volgende week dinsdag de meest cruciale wedstrijd thuis tegen Turkije. De opdracht voor het Nederlands elftal is dus na vanavond alleen nog maar duidelijker geworden namelijk alles winnen en niet meer gelijk spelen.

 

 De opstellingen van beide trams 

NOORWEGEN: An.Hansen,Pedersen,Strandberg,Hanche-Olsen,Meling, ödegaard,Thorsby,M.Elyounoussi,Normann,J.P.Hauge,Haaland NEDERLAND: Bijlow,Timber,De Vrij, v.Dijk,Blind,Wijnaldum,F.de Jong, Klaassen,Berghuis,Depay,Gakpo