Selecteer een pagina

Vanavond was het Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz) het  décor voor de UEFA Champions League Play-offs wedstrijd tussen Benfica en PSV. Een duel waarbij je kan zeggen, dit wordt de eerste echte test voor de ploeg van Roger Schmidt op Europees niveau.

 Het bleek een fantastische voetbalavond te gaan worden met als conclusie dat  PSV  alles nog in eigen hand heeft na nederlaag van zojuist Tegen Benfica waarbij de eindhovennaren grote complimenten verdienen voor de manier van spelen. De ploeg van orge Fernando Pinheiro de Jesus probeerde de wedstrijd namelijk te domineren met een hele hoge intensiteit er aan toegevoegd, deze tactiek lijkt in het begin van de wedstrijd zijn vruchten af te werpen….

 Al tien minuten kwam Benfica op 1-0 Via Rafa Silva die de bal met links in  De verre hoek schoot.En kort voor rust  aarzelde Weigl niet toen hij de bal meteen gelukje voor de voeten kreeg.Zahavi scoorde voor PSV,maar stond buitenspel, en een pegel van Gakpo werd gekeerd.   Een onhoudbaar schot van Gakpo,kort na een ternauwernood gekeerde kopbal van  Van Ginkel,deed PSV opleven.Benfica    wankelde en kwam goed weg bij een kans van Götze na een magnifiek passje van   Gakpo en bij een kopbal van Zahavi. Uiteindelijk won Benfica  het play-offduel in Lissabon met 2-1.