Selecteer een pagina

Vandaag stond de kwartfinale tussen Nederland en USA op het programma deze wedstrijd beloofde een zware kluif te worden en dat bleek ook, het Nederlands vrouwenelftal kwam goed Voor de dag maar de echte scherpte ontbrak nog wel eens. En laat dat nou net een van de belangrijkste factoren zijn tegen een tegenstander als Verenigde Staten. Dit soort wedstrijden worden namelijk op de bekende details beslist. Als je als team in deze fase niet scherp en geconsenteerd bezig bent sta je al met 1-0 achter.

Maar…. Het was wel een echte wedstrijd, spannend tot de allerlaatste minuut, een verlening en als klap op de voorpeil een strafschoppenreeks als toetje. Na een afgekeurd doelpunt van Heath sloeg Oranje aan de overkant  toe. Miedema ontdeed zich knap van een Amerikaanse en haalde vakkundig  uit .Een Kwartier later stond het, meer dan  verdiend,2-1.

Mewis kopte vrij raak uit een voorzet  van Williams,die zelf de 2-1 maakte.Inde tweede helft   komen de  Oranjeleeuwinnen nog  beter voor  De dag en tekende Miedema, na opnieuw goed Voorbereidend werk, met een schot in de korte hoek voor de 2-2.Met Beerensteyn voor Van de Sanden werd Oranje korte tijd de betere ploeg. En lijkt zichzelf in deze fase ook te gaan belonen, maar…   Martens miste een penalty tien minuten voor tijd en ookIn de verlenging was het Oranje wat de klok sloeg   Al zag de VS ook twee goals afgekeurd. In de penaltyserie misten Miedema en    Nouwen,waarna Rapinoe de Verenigde Staten zeer overtuigend naar de halve finales schoot.