Selecteer een pagina

De heenwedstrijd in Kosovo eindigde vorige week in 0-0.  Vanavond zij men in Rotterdam en omgeving, ach dat doen we wel even, dat mag normaal gesproken geen probleem zijn.  Nou beste lezers het werd werkelijk een geweldig mooi spektakelstuk, reclame voor de nieuwe Conference League.

Guus Til zorgde met een kopballetje al na zeven minuten voor een zeer sfeervol stadion als Feyenoord op 1-0 komt. , maar enkele minuten later stond het alweer  1-2.Simonovski schoot met wat geluk van dichtbij raak, Fazliu scoordeSimpel na onvoorstelbaar geklungel van Fer die op zijn zacht gezegd niet echt in de wedstrijd zat.  Feyenoord had vanavond zoals wel vaker nogal veel last van onderschatting en te respect voor de tegenstander in de Persson van in dit geval  FC Drita. De ploeg uit Kosovo verdiend dan ook heel erg veel complimenten voor de manier waarop men zich vanavond heeft gepresenteerd in de rotterdammers Kuip, het was zelfs dichtbij een enorme stunt

In de tweede helft is de ploeg van arne slot in een keer wakker geworden, het zal toch niet gebeuren dat Feyenoord na vanavond al niet meer actief is op het Europese podium.  Feyenoord komt vlijm schep uit de kleedkamer begint persoonlijke duels te gaan winnen en geeft   FC Drita een stuk minder tijd om de boel te ontregelen. Dat leidde tot veel hectiek, en gelukkig uiteindelijk ook een heerlijke avond voor het Nederlandse voetbal. Hoe mooi zou het zijn als er straks meerdere clubs in Europa Nederland mogen gaan vertegenwoordigen, op welk niveau dan ook.   Beide ploegen spelen  vol op de aanval en creëren veel serieuze  mogelijkheden, maar de bal wil er maar niet in.  Ook FC Drita verstopt zich bepaald niet en blijf zeer gevaarlijk in de 16 meter van Feyenoord.

De tijd tikt door en dus neemt ook de spanning bij beide team enorm toe.  een rake kopbal van Guus Til:2-2 maakt de Feyenoord fan  weer positief maar anderzijds zit niemand te wachten op een verlening.  Maar gelukkig voor arne slot en zijn team zorgt Guus til vlak voor tijd voor een hele grote opluchting uit de rebound  Schiet hij de bevrijdende 3-2 hard tegen de touwen