Selecteer een pagina

Het EK voetbal is nog niet of nauwelijks afgelopen of de eerste oefenwedstrijden in het amateurvoetbal stonden alweer op de kalender. Meestal als de amateurs beginnen aan de voorbereiding dan weet je als voetballiefhebber dat de start van de Belgische competitie eraan zit te komen.  Zaterdag 17 juli stond dan ook in het rood omcirkeld als het gaat om de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen na een eindronde.  Met 10.000 Toeschouwers in het Jan Breydelstadion mochten Club Brugge en RACING GENK uit vechten wie de eerste prijs van het nieuwe seizoen mocht toevoegen aan de prijzenkast. 

Na negentig minuten mocht de ploeg van Philippe Clement de Belgische supercup voor de zestiende keer omhooghouden na een leuke gelijkwaardige wedstrijd waarbij het woord vriendschappelijk duidelijk niet meer op zijn plaats was.  Al hebben we de afgelopen maanden natuurlijk een stuk minder oefenduels gezien dan normaal gesproken.

De Landskampioen club Brugge tegen het Racing Genk van John Van den Brom het werd uiteindelijk 3-2 Beide teams misten de nodige spelers vanwege interland verplichtingen, EK- en Copa América-gangers.Ook de Clubcaptain van club Brugge Ruud  Vormer ontbrak vanwege een  (quarantaine plicht) De ploeg van John van Brom komt verassend op een 0-1 voorsprong via wie anders dan nieuweling Trésor  veroverde de balEn zag Bongonda scoren na een pass van Heynen. Enkele minuten wordt de stand alweer gelijk dankzij een onvoorstelbare fout van doelman Vandevoordt dit is het keer punt in de strijd om de Belgische super Cup.

In de tweede helft neemt de thuisploeg direct afstand: Noa LangSchoot een strafschop in de kruising en een paar minuten laterknalde Mata de 3-1 binnen. De wedstrijd lijkt hiermee definitief beslist maar…. Niets is minder waar, een late strafschop zorgt ook nog voor  (3-2) maar deze GOAL bleek te laat waarmee we toch ook weer kunnen zeggen dat RACING GENK te laat op gang is gekomen ( jammer genoeg)

Het is natuurlijk extra leuk als supercupwedstrijden niet binnen de reguliere speeltijd worden beslist, spanning van de eerste tot de laatste seconde zoals het eigenlijk altijd hoort te zijn. Aanstaande vrijdagavond begint om 20.45 de pro league met Standard Luik KRC Genk.  Deze week wordt de competitiepagina van de pro league klaar gemaakt voor de start van het nieuwe seizoen.