Selecteer een pagina

Afgelopen Dinsdagavond werd  heel de wereld opgeschrikt door het nieuws dat Peter R  de vries  in Amsterdam werd neergeschoten nadat hij aanwezig was bij het tv programma RTL boulevard.  Uit respect voor Peter R  de vries en zijn familie   is er afgelopen dinsdag dan ook gekozen om geen wedstrijdverslag te schrijven omtrent Italië Spanje. Engeland startte gedreven waarbij een goed gevuld   Wembley Engeland  kansen  zag creëren via  Sterling en Kane. Na tien minuten gooide  Denemarken  de croon van zich af  ,geholpen door Pickford, die geen zekere indruk maakte in het  Engelse doel.Damsgaard testte tot twee keer toe de verdediging.

Wat de Deense spits eerder niet lukte, flikte hij na een half uur:zijn vrije  trap,hard over de muur,was onhoudbaar  voor Pickford.Het Engelse antwoord liet echter niet lang op zich wachten. Met als resultaat dat alle voetballiefhebbers werden getrakteerd op een geweldige voetbalavond waarbij beide aanvallend voetbal wilde spelen met een hoge intensiteit erbij.Sterling faalde nog oog in oog met  Schmeichel, deze mogelijkheid had een beter lot verdiend ,maar een minuut later gleed Kjaer een voorzet van Saka in het eigen  doel.Engeland ging na rust op zoek naarde 2-1,maar moest toezien hoe de Denen met ondermeer  Dolberg meerdere malen gevaarlijk bleven. Je voelt aan alles dat ook deze wedstrijd tot de allerlaatste minuut spannend zal blijven, de Denen geven namelijk niet op.  Enkele minuten schaken De Engelsen nog een   tandje bij.Maguire had de bevrijdende  tweede op zijn hoofd,maar Schmeichel  reageerde uitstekend.

De Denen belonen zichzelf en sleepten er   op hun tandvlees een verlenging uit. Denemarken heeft natuurlijk de gunfactor sinds de gebeurtenissen rondom middenvelder Christian Eriksen  die op het veld getroffen werd door een hartstilstand.  Ineens werd voetbal logischerwijs bijzaak; Echter was de oud middenvelder van Ajax snel weer bij kennis na uitstekend handelen van  onder andere aanvoerder Simon Kjaer  en de hulpverleners.Gelukkig werd al snel duidelijk dat het weer goed ging met de middenvelder. En hij liet door middel van een facetime gesprek aan zijn teamgenoten weten dat ze de wedstrijd moesten hervatten Dit heeft het elftal van de Denen een extra boost gegeven in de resterende wedstrijden. Halverwege de verlenging bezweken de Denen onder de Engelse druk,al was daar wel een zeer discutabele  strafschop voor nodig.Sterling werd aangetikt,Schmeichel stopte Kane’s penalty,waarna de spits in de rebound   alsnog het net vond.  WAAR IS DE VAR OP HET MOMENT DAT JE HEM NODIG HEBT.