Selecteer een pagina

Voor GRC 14 stond afgelopen zaterdag de tweede oefenwedstrijd op het programma tegen FC Dordrecht 021 uiteindelijk werd er door de technische staf van de bezoekers uit Dordrecht gekozen voor een team van 016,017 en 018.  Na de gewonnen oefenwedstrijd tegen vuren ging GRC 14 met een goed gevoel de strijd aan tegen een op papier uiteraard vele malen betere tegenstander.

In de eerste helft is het niveauverschil direct duidelijk zichtbaar FC Dordrecht hanteert een ongelooflijk hoog bal tempo en het positie spel is voor de toeschouwers natuurlijk geweldig om te zien. Bovendien geeft het GRC 14 totaal geen tijd om de bal aan te nemen. Laat staan te verplaatsen naar de andere kant van het veld. Kortom dat wordt een mooie uitdaging, want je wilt als team natuurlijk niet volledig van de mat gespeeld worden, Maar het elftal van Piet de Kruif had in de eerste helft helaas iets te veel respect voor de tegenstander om er een echte wedstrijd van te maken.

FC Dordrecht komt dan ook al heel erg snel op een 0-1 voorsprong  en bouwt de score uiteindelijk uit tot 0-3. Tussendoor melden GRC 14 zich langzaam maar zeker steeds meer gevaarlijk in de 16 meter van FC Dordrecht.  Een heel groot plus punt van deze voetbalmiddag was de pas zestienjarige debutant Stan van Tilborg die zich presenteerde als of hij al jaren deel uitmaakte van de GRC 14 hoofdmacht hij niet bang om persoonlijke duels aan te gaan, ook was hij nog dicht bij een doelpunt… maar helaas voor Stan werd zijn inzet van de lijn gehaald.

Zo kon ik Nick de Heus dus ook vanmiddag als oud elftalleider van diverse jeugdteams bij Altena uit Nieuwendijk (NB) weer even genieten van een jeugdspeler met de ambities om in de toekomst langere tijd deel uit te willen gaan maken van de Selectie althans dat hoop ik dan maar de jeugd heeft namelijk de toekomst. En vlak voor tijd krijgt GRC 14 dan ook loon naar werken als Wessel Westerlaken voor 1-3 zorgt na (86) minuten spelen.

Aanstaande zaterdag speelt GRC 14 een thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar aanvang 13:30 uur,  daarna volgt er een korte zomerstop vervolgens speelt het op  Dinsdagavond 10 augustus om 20:00 hun volgende oefenwedstrijd in Genderen tegen GDC