Selecteer een pagina

Zaterdagavond 3 juli een dag waarvan vele voetballiefhebber op voorrand hadden verwacht dat er andere landen tegen over elkaar zouden staan in deze fase van het toernooi. Dank aan bijvoorbeeld landen als België, Nederland Duitsland en Frankrijk we kunnen dus spreken van een bizar EK waarbij kleine landen boven zichzelf uit stijgen, anderzijds zegt dit natuurlijk ook iets over het niveau en de motivatie van de grote landen waarvan verwacht wordt dat men zomaar even doorgaat.

Met als resultaat dat het EK ineens een stuk minder leeft en wedstrijden enorm eenzijdig kunnen zijn. Zo ook gisteravond Engeland had geen kind aan opponent Oekraïne de ploeg van Andrii Shevchenko zou ongetwijfeld goede bedoelingen hebben gehad maar daar is werkelijk helemaal niets van terecht gekomen.

In het Stadio Olimpico in  Rome werd de score al snel geopend door een doelpunt van Harry Kane na 4 minuten spelen.  Pas in de laatste minuten van de eerste kwam Oekraïne weer terug in de wedstrijd en ze wisten zelfs een paar keer goed door de Engelse verdediging heen te snijden. Kort na rust zorgt Harry Maguire voor de beslissing in de wedstrijd en dat kwam simpel weg omdat Oekraïne niet in staar bleek om voldoende weerstand te bieden.