Selecteer een pagina

Zaterdag 26 Juni ging vooral de boeken in als een zaterdag waarop mensen elkaar weer mochten zien en spreken, bovendien kon er eindelijk weer eens een keer lekker over voetbal discussiëren worden.  De oefenwedstrijd tussen 2e klasseer Altena en 4e klasseer SVS 65 Spijk was dan een pure oefenwedstrijd die vooral in het teken stond van elkaar weer zien.

 De wedstrijd zelf kwam afgelopen weekend maar moeilijk op gang de nieuwendijkers werden geacht de lakens uit te delen en tegenstander SVS 65 spijk verdedigend compact en zeer gedisciplineerd. De thuisploeg probeerde ondanks het warme weer in een hoog tempo te spelen SVS Spijk kon hier overigens goed in mee, met als resultaat een mooie gelijkwaardige wedstrijd waarbij het niveauverschil merkwaardig genoeg niet of nauwelijks zichtbaar was.   Dat was gisteravond wel anders toen Altena op eigen veld de laatste vriendschappelijke wedstrijd van dit rara corona seizoen speelde tegen CHC een zondag verenging uitkomend in de 2e klasse.  De toeschouwers werden getrakteerd op een mooi voetbalgevecht en dat op een gewone donderdagavond. Het was een vriendschappelijke wedstrijd maar dat was op het veld in positieve zin niet terug te zien, gezien de passie en strijd waarmee beide teams de wedstrijd wilde afwerken zonder vervelende of harde overtredingen. Altena won de wedstrijd door een doelpunt van  Johnny schouten

 

Het enige smetje van afgelopen zaterdag was het uitvallen van jeugd talent Jens Schouten. hij moest helaas al na zes minuten het speelveld verlaten na een blessure gevreesd werd er  voor zijn kniebanden maar gelukkig (lijkt) het allemaal mee te vallen.  Jens is bovendien een hele positieve jonge man met een goede instelling, natuurlijk gaan de woorden: daar gaat mijn voetbalseizoen wel even kort door je hoofd maar gelukkig valt het allemaal mee en daar ben ik natuurlijk ontzettend blij mee, het had ook anders kunnen aflopen namelijk.  Jens is dan ook totaal nog niet bezig met een eventuele overstap naar een andere club, misschien ooit maar  ik heb het naar mijn zin bij Altena en dat vindt ook een hele belangrijke factor in het beoefenen van een sport. Tevens ben ik wel iemand die er 100 procent voor gaat ik vind het dan ook de normaalste zaak van de wereld dat ik gewoon op het sportcomplex zichtbaar ben ondanks dat ik zelf niet mee kan doen, wat ik uiteraard wel jammer vindt.