Selecteer een pagina

Vanavond stond de kraker tussen België en Italië op het programma op het EK  in München het was een kwartfinale wedstrijd die totaal geen winnaar verdiende, waarbij met name België zich bijzonder matige presenteerde en liet zien erg afhankelijk te zijn van Kevin de Bruyne die overigens ook nog niet eens niet 100 procent fit is. 

in het eerste halfuur had België   het betere van het spel.De Bruyne en  Lukaku probeerden het,maar Donnarumma had een goed antwoord op hun schoten.  Italië was zoals altijd effectiever.Bonucci scoorde Met zijn buik,maar stond buitenspel.De VAR greep in.Even later was het alsnog raak. Jan Vertonghen verdedigde dramatisch slecht uit,  leed balverlies en zag Barella Mede doordat er totaal geen druk op de bal werd gezet (tussen drie Belgen) gemakkelijk binnenschieten. 

Italië nam na de treffer het heft volledig  in handen en de Belgen zakten veel en veel te ver terug   De 0-2 was tekenend voor  Hun passieve houding.Insigne kreeg onvoorstelbaar veel tijd om fraai raak te krullen, beste mensen op dit niveau, kwartfinale EK kan dit niet, ook voor de arbiters wordt de druk kennelijk toch hoger. Langzaam maar zeker worden er steeds meer beslissende fouten gemaakt.