Selecteer een pagina

Frank de Boer staat voor een vertrek als bondscoach van het Nederlands elftal na het teleurstellende resultaat op het EK kon het niet anders dan dat er maatregelen getroffen zouden worden.  Eerder vanmiddag is er een uitgebreid   gesprek gevoerd tussen Frank de Boer en de KNVB over zijn manier van functioneren, tijdens en voor het EK voetbal.

 

Eigenlijk al voor dat Frank de Boer werd aangesteld door de KNVB was hij onderwerp van gesprek/ discussie dit voornamelijk vanwege zijn abominabele staat van dienst als trainer na zijn vertrek bij Ajax.  Atalanta Bergamo,  een club in de VS. als klap op de voorpeil hebben natuurlijk ook nog zijn periode bij het Londense Crystal Palace.  Daar werd hij na zeven competitieronde ontslagen bij zijn vertrek stond genoemde club op de laatste plaats in de Premier League. Met zeven gespeeld: nulpunten en nul doelpunten voor. Ook de afgelopen weken maakte hij bepaald geen sterke indruk met opmerkelijke keuzes omtrent de opstellingen en de coaching tijdens de uitvoering van wedstrijden daar bijkomend de passie en de strijd die er geleverd moet worden tijdens een eindtoernooi was ook niet aanwezig. Al sprak de boer destijds wel over de eer om de functie als bondscoach te mogen bekleden.   Uiteraard moeten de spelers het uiteindelijk doen op het veld, maar ook de techische staf heeft hierin een duidelijk rol, de rolverdeling moet dus ook goed zijn, je bent een team en geen individu.  

 

Met het oog op de WK  KWALIFICATIE 2022 moest er wat gebeuren, op Woensdag 1 september 2021 wacht namelijk de eerst officiële wedstrijd alweer om 20.45 is dan in het Ullevål stadion Noorwegen de tegenstander. De KNVB zal dus op korte termijn de opvolger van Frank de boer bekend willen maken om alle partijen zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen.