Selecteer een pagina

Na de twee geweldige wedstrijden van gisteravond tussen Kroatië en Spanje (3-5) en de  bloedstollende wedstrijd van topfavoriet Frankrijk die na een razend spannende penaltyserie tegen Zwitserland het volgende verassende land waren die het EK voetbal tegen alle verwachtingen in vroegtijdig moest verlaten.  Ook dinsdag 29 Juni stond voor vele voetballiefhebbers groot omcirkeld in zijn of haar agenda, met name de wedstrijd tussen ENGELAND DUITSLAND kende een  behoorlijk hoog verwachtingspatroon en daar zit natuurlijk ook wel een kern van waarheid in, zeker als je kijkt naar de geschiedenis van de twee top landen. 

in een goed gevuld Wembley stadium met 40.000 toeschouwers  hielden ENGELAND en DUITSLAND elkaar volledig in evenwicht  En waar weinig kansen Werden gecreëerd er was één grote kans voor de Duitsers via Robin gosens en één hele grote kans op slag van rust voor Harry Kane.  Na een uur spelen in de tweede helft komt de wedstrijd steeds meer los, ook het tempo gaat duidelijk omhoog, vanaf dat moment werd het een groot schaakspel waarbij met nog een kwartier spelen Raheem Sterling na een prachtige aanval Engeland op een 1-0 voorsprong zette tegen aarsrivaal duitsland.  

Direct na het doelpunt van Raheem Sterling is het logischerwijs alarmfase één Voor de ploeg van Joachim Löw hij zag overigens enkele minuten naar de 1-0 achterstand aanvaller Thomas Müller recht op het doel van Jordan Pickford af gaan maar hij schoot de ruim naast het doel dit had de gelijkmaker moeten op leveren voor de Duitsers dat gebeurde niet en aan de overkant zorgde Harry Kane voor grote vreugde in Wembley Stadium door de 2-0 aan te tekenen.