Selecteer een pagina

In de eerste helft was Frankrijk veel in balbezit maar de Fransen wisten nauwelijks tot echt grote kansen te komen dit kwam omdat Zwitserland goed georganiseerd stond en omdat de Zwitsers echt waren gekomen om er een echte wedstrijd van te maken

In de 15e minuut kregen de Zwitsers loon naar werken seferovic werkte de bal in de goal
Daarna was Het aan Frankrijk om de oplossing te vinden en ze waren een paar keer dicht bij een goal maar deze viel nog niet
Aan het einde van de eerste helft was de wedstrijd zeer gelijk opgaand Frankrijk had de bal in het bezit en Zwitserland probeerde er uit te komen door middel van de counter
De Zwitsers kregen aan het begin van de tweede helft een terechte penalty de scheidsrechter had het zelf niet gezien maar hij werd naar het scherm geroepen  maar de penalty werd gemist Dit was ook weer een knotsgekke wedstrijd want wereldkampioen Frankrijk wist een 0-1 achterstand Om te buigen naar een 2-1 voorsprongVia 2 goals van karim Benzema In de 74e minuut maakte Paul pogba met een schitterend afstandsschot de 3-1 en daarmee Gooide hij de wedstrijd in het slot Zo dachten we allemaal maar daar was severovic met zijn 2de doelpunt van de avond en het was in één klap weer spannend Wat was dit een knotsgekke avond want uiteindelijk in de 90e minuut wist  Zwitserland nog gelijk te maken door een doelpunt van  gavranovic En we gingen verlengen, Er werd niet gescoord in de verlenging en het draaide uit op penalty’s. Zwitserland Won deze  penaltyserie en knikkert topfavoriet Frankrijk Uit het EK,