Selecteer een pagina

Zaterdag 26 Juni zal de boeken in gaan als een zaterdag waarop mensen die gewend zijn om naar het amateurvoetbal te gaan kijken hun geluk niet op konden. Waarbij er uiteraard ook nog steeds een grote doelgroep pas om 16.15 het sportpark betreden om deel te nemen aan de derde helft.  De oefenwedstrijd tussen 2e klasseer Altena en 4e klasseer SVS 65 Spijk was dan een pure oefenwedstrijd die vooral in het teken stond van elkaar weer zien.

De wedstrijd zelf kwam maar moeilijk op gang de nieuwendijkers werden geacht de lakens uit te delen en tegenstander SVS 65 spijk verdedigend compact en zeer gedisciplineerd. De thuisploeg probeerde ondanks het warme weer in een hoog tempo te spelen SVS Spijk kon hier overigens goed in mee, met als resultaat een mooie gelijkwaardige wedstrijd waarbij het niveauverschil merkwaardig genoeg niet of nauwelijks zichtbaar was. De bezoekers uit spijk komen zelfs bijna op voorsprong via Kenny Lagendijk maar zijn inzet belande helaas voor de ploeg van Jose van de Ven op de paal.

SVS 65 presteert zich voor een vierde klasseer zeer verdienstelijk en gaat zelfs de persoonlijk duels niet uit de weg. Langs de lijn beginnen de fanatieke supporters van de thuisploeg zich dan ook alweer te roeren over de manier waarop Altena zich laat zien. Ook was het weer de zaterdagmiddag waarbij toeschouwers konden genieten van jeugd talenten aan beide kanten, Het enige smetje van deze zaterdagmiddag was het uitvallen van Jens Schouten. hij  moest helaas al na zes minuten het speelveld verlaten na een blessure gevreesd werd er  voor zijn kniebanden maar gelukkig (lijkt) het allemaal mee te vallen.

Altena wist uiteindelijk  driemaal te scoren via Kenneth Hoeke, Ali Mahamed en  Denzel Libretto. Altena trainer Johan van der Werff was zoals wel vaker op een positieve manier  kritisch op zijn team maar dat hoort ook zo te zijn. Ik persoonlijk vind het alleen maar mooi dat een trainer zelfs tijdens een oefenduel bijzonder scherp is.   zeker als je als team met zijn alle een prestaties wilt leveren, we hebben gisteravond ook weer eens kunnen zien dat je zonder passie strijd en kritische blijven niet heel ver komt. Overigens benadrukte van der Werff terecht ook dat de wedstrijd natuurlijk  in het teken stond van elkaar weer kunnen zien en spreken (terug naar het oude normaal)

Agenda komende week 

Voor de ploeg Johan van der Werff wacht aanstaande donderdag alweer de volgende oefenwedstrijd om 20:00 is dan CHC uit Den Bosch de tegenstander op de Rijksweg voor de ploeg Jose van de Ven wacht volgende  zaterdag (10 juli) de volgende wedstrijd thuis tegen HSSC 61 aanvang 14.00. voetbaluitslagen-nickdeheus.nl reist aanstaande zaterdag 3 juli af naar Giessen waar GRC 14 en FC Dordrecht 021 tegen over elkaar staan aanvang 14.30.