Selecteer een pagina

Wat een fantastische beelden zagen we vanmiddag als opwarming naar de achtste finalewedstrijd tussen Nederland en TSJECHIË via diverse sociale mediakanalen vanuit de zogenaamde oranje fanzone speciaal gemaakt om de oranje suppoter zo goed mogelijk te ontvangen.

De vraag blijft natuurlijk of het allemaal verstandig is geweest met het oog op corona, maar los daarvan, natuurlijk was het wel een super weekend omtrent dat er weer heel veel mogelijk naar een jaar van vele beperkingen in zijn of haar dagelijks leven. De wedstrijd zelf was zoals het hoort in deze fase van het toernooi, een mooi voetbalgevecht tot de allerlaatste minuut. Waarbij het elftal van Frank de boer zeer beducht speelde en dat levert niet altijd mooi voetbal op maar is soms wel noodzakelijk.

Want ook tegenstander TSJECHIË liet zien waar het deel mocht nemen aan de achtste finales want ook TSJECHIË creëerde voldoende mogelijkheden.  Het Nederlands elftal was niet scherp en heeft geen moment het eigen niveau en als klap op de voorpeil kreeg  de  Ligt, een rode kaart na een persoonlijke duel met spits Schick. Hij was Hinderlijk aanwezig in zijn rug, waardoor de ligt hands. Maakte De gele Kaart werd na VAR-tussenkomst een rode, terecht overigens. 

TSJECHIË heeft de wedstrijd puur op doorzettingsvermogen gewonnen, en we mogen ons zelf na vanavond nogmaals vertellen  blijf realistisch denk nooit dat doen we wel even, want zonder passie en strijd kom je helemaal nergens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de opstellingen van beide elftallen : 

NEDERLAND: Stekelenburg,Dumfries, De Vrij,De Ligt,Blind,v.Aanholt, De Roon,Wijnaldum,F.de Jong,Malen, Depay

TSJECHIË: Vaclík,Coufal,Celustka,Kalas,bKaderábek,Masopust,Holes,Barák,Soucek, Sevcik,Schick