Selecteer een pagina

Vanavond stond voor het Nederlandse elftal de eerste groepswedstrijd op het EK 2020 op het programma in de eigenJohan Cruijff Arena won de ploeg van Frank de boer zojuist met 3-2.

Oranje begon fris en fanatiek aan de wedstrijd en kreeg in de eerste Zeven minuten kansen via Depay,Dumfries En Wijnaldum.

Na een relatief makkelijk begin Was het alsnog oppassen geblazen: Oranje zocht  Geduldig de aanval, echter zocht tegenstander Oekraïne ook de aanval waar mogelijk. Dit heeft als resultaat dat het een mooie gelijkwaardige wedstrijd wordt waarbij de spreekwoordelijke details de beslissingen gaan brengen.

Weghorst stuitte op doelman Boesjtsjan,Van Aanholt (linksback in plaats van    Wijndal) deed een poging van afstand,  Boesjtsjan redde knap met één hand op  een uithaal van Wijnaldum en Dumfries  Hielp wat onbeholpen de grootste kans om zeep:hij kopte van dichtbij naast, deze bal moet minimaal tussen de palen op dit niveau.

Oekraïne beet goed van zich af en combineerde zich bij vlagen erg goed en melden regelmatig in de 16 van Oranje,maar schoten van Jaremtsjoek enJarmolenko misten kracht en concentratie. De manier waarop Oranje  druk zette  is niet goed en  Oekraïne maakt hier simpel gezegd gewoon heel erg goed gebruik van. 

Enkele minuten later al profiteerde Weghorst van een Botsing tussen Dumfries en Mikolenko. Oekraïne leek verslagen, maar ook vanavond bleek maar weer eens dat een wedstrijd nooit gespeeld is voordat de arbiter voor de laatste keer gefloten heeft. En eerlijkheidshalve speelt oranje niet genoeg ten opzichte van de veerkracht de passie en het doorzettingsvermogen van Oekraïne.

 

 tien minuten Voor tijd krijgt oekriane loon naar werken, Jarmolenko joeg de bal in de kruising 2-1 vervolgens kopte  Jaremtsjoek  raak uit een vrije trap van Malynovskyj (2-2).  Grote complimenten van het Nederlands elftal wat duidelijk niet van de leg was en nog vol overtuiging voor de overwinning ging.  Op aangeven van Aké kopte Dumfries de 3-2 binnen. En zo begint oranje met drie punten aan het EK Aanstaande donderdag is Oostenrijk de volgende tegenstander.