Selecteer een pagina

Zaterdag 12 juni, een dag waarbij er voor de eerste keer op dit EK wat wordt gespeeld in elf verschillende gevuld werd met maar liefst drie duels.  De start van een groot evenement, een evenement waar ieder voetballiefhebber naar uit gekeken heeft.  Echter worden we nog niet echt verwent en dat voor een eindtoernooi, daar mag je toch wel wat meer van verwachten?

De Zwitsers op papier de betere ploeg, hadden in de eerste helft meer balbezit en namen daarmee duidelijk het infinitief, maar dat leverde niet of nauwelijks gevaar op. Seferovic probeerde het van afstand en schoot in kansrijke positie over. Van Dichtbij zorgden Mbabu,Schär (subtiel   hakje) en Akanji voor dreiging. Wales loerde vanmiddag puur op  counters via vleugelspelers   James en Bale creerende de ploeg van Robert :Page behoorlijk wat mogelijkheden  onder andere  via Moore,wiens kopbal door doelman  Sommer over de lat werd getikt. In de twee was Zwitserland de ploeg die het beste uit de kleedkamer was gekomen Daarbij speelde Embolo  Een hele belangrijke rol hij zette goed door maar stuitte uiteindelijk  op doelman Ward, maar uit  De daaropvolgende cornerbal  van Shaqiri Kopte hij bij de tweede paal raak. 

Dit was voor tegenstander Wales uiteraard het signaal om nu dan toch echt te gaan voetballen in plaats van reageren op wat de tegenstander doet. Echter moet je wel op blijven letten dat je daarmee verdedigend ook niet te veel ruimte weggeeft.Dit duel verdiende totaal geen winnaar niet qua niveau en zeker niet qua spel opvatting De Welshmen kwamen dan ook verdiend op 1-1 door een doelpunt van Moore,  die na ena een kort genomen hoekschop raak  Kopte uit een prima pass van Morrell. In De slotfase roken de Zwitsers nog drie punten, de 2-1 leek te komen via Embolo of Gavranovic,die ook nog een treffer (na tussenkomst van de VAR) afgekeurd zag worden wegens buitenspel.

 

 

Foto volgt….