Selecteer een pagina

Vanavond stond de laatste oefenwedstrijd op het programma ter voorbereiding op het EK wat aanstaande vrijdag van start gaat.   De ploeg van Frank de boer was zojuist met 3-0 te sterk voor Georgië wat zich overigens verdienstelijk presenteerde tegenover een matig spelend Oranje.  Het Nederlandse elftal was ook vanavond weer heel erg zoekende naar elkaar, ook enkele afspraken werden kennelijk niet nagekomen.   

Georgië was duidelijk niet naar Enschede gekomen om zich de kaas van het brood te laten eten en door dat het Nederlands elftal zeer matig voor de dag kwam kon Georgië op hun eigen niveau lekker veel mogelijkheden creëren en daarbij weinig tegenstand bij verwachten. Ondanks het matige begin van Oranje zorgde Depay al na 10 minuten spelen voor de openingstreffer Nadat Dumfries op de hak was gelopen.   Wordt het dan toch nog een mooie en vooral positieve avond, ja dat wordt het gelukkig voor Frank de boer en het Nederlands elftal maar makkelijk ging het ook vanavond wederom niet.  Aanvallend zit het allemaal wel   redelijk snor bij Oranje, dat voor rust nog gevaarlijk was Met schoten van Weghorst en De Jong.

In Defensief opzicht was het wiebelig, al Werd Oranje in de tweede helft niet of nauwelijks meer   getest, maar dat had vooral te maken met het feit dat veel Georgiërs vermoeid raakten, dat is ook niet zo gek als je weet hoe de Georgiërs zich presenteerde in de eerste helft, grote complimenten!!!   In de tweede helft creerde Oranje kans Op kans.Weghorst maakte er 2-0 van waarbij er logischerwijs ook vele emotie bij los kwamen, dit gebeurde na  een fraai steekpassje van Depay (zesde  interland,eerste treffer).  Het slot akoord komt van de voet van Gravenberch. Waardoor het nederlands elftal ondanks het zeer matige spel met een goed gevoel een laatste trainingsweek in kan gaan, en dan wacht aankomend weekend de eerste echte EK wedstrijd.