Selecteer een pagina

Vanavond stond de laatste wedstrijd voor clubteams op het programma en wat voor een, de bekerfinale voor vrouwen. Helaas wordt hier nog steeds bijzonder weinig aandacht aan gegeven.  Gelukkig deed EPSN dat vanavond wel en zo kon voetbaluitslagen-nickdeheus.nl via twitter live verslag doen van dit duel en zo het vrouwenvoetbal de aandacht geven die het toch echt verdiend heeft de laatste jaren.

Naast de televisie belangstelling, was ook vanavond het publiek weer een belangrijke factor in een mooie en spannende bekerfinale die in het stadion van Almere city FC van de eerste tot de laatste minuut razend spannend is geweest.

De ploeg van Sjaak polak nam na een afwachtende houding van beide teams de regie.Hendriks had de 1-0 op haar schoen, maar haar strafschop Werd gekeerd door Van Veenendaal die overigens van geluk mocht spreken dat er vanavond geen VAR aanwezig was in het stadion op het moment dat strafschop werd genomen stond Veenendaal niet meer op de lijn met een voet, dat wat volgens de regels wel zo hoort te zijn. Na enkele minuten met vele persoonlijke duels, een hoog tempo en wat overtredingen waarmee je kon zien dat er vanavond toch echt iets op het spel stond. En toeb Was daar ineens  de prachtige lepe kopbal van Smits, die na 37 minuten spelen voor de openingstreffer zorgde.  Dit was voor de eindhovennaren uiteindelijk het kantel waarnaar PSV zocht. 

Ook in de tweede helft was het ADO den Haag die  voor aanvallend voetbal koos wetende dat dit ook de nodige risico’s met zich meebrengen zal. Maar wat er ook gebeurde ADO den Haag kwam er aanvallend niet door heen en PSV leek de wedstrijd zakelijk en vooral professioneel uit te kunnen spelen en zo de eerste prijs in de wacht te gaan slepen.  Wat deze wedstrijd zo leuk maakte was het vechten voor elke meter tot de allerlaatste minuut ook als dit eigenlijk fysiek niet meer gaat.  De bekerfinale 2021 voor vrouwen kende dan ook geen rust moment en ging er lekker fanatiek aan toe, bij vlagen leek het zelfs een op mannen qua snelheid en het praten tegen de arbiter, wat ook vanavond tot een gele kaart leidde, je mag tegenwoordig ook niets meer emoties van spelers worden ook vanavond niet door de vingers gezien, iets wat je met een finale toch eigenlijk wel kan doen!!!