Selecteer een pagina

Voor Jong Oranje stond vanavond de halve finale op het programma op het EK voor spelers tot 21 jaar in Hongarije en Slovenië. De ploeg van Erwin van der looi verloor zojuist met 1-2 en kan daarmee terugkijken op een wisselvalig toernooi waarbij Jong oranje zich presenteerde als een zeer jong elftal wat nog niet in staat blijkt te zijn om het gevecht aan te gaan met de Europese top.

Jong Oranje werd in de beginfase dan ook volledig overrompelddoor het fysiek sterke Duitsland. Al na 30 seconden kwamen de duitsers op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van  Wirtz waarna alle goede bedoelingen de Prullenbak alweer in belande, dat wordt een zware avond. Een zware avond dat werd het zeker als enkele minuten later die zelfde Wirtz ook nog eens voor 0-2 zorgt. Oranje dat Na 20 minuten met alle geluk van de wereld ontsnapte aan een 0-3 achterstand als Berisha een vrije trap op de  Paal schoot. Kort daarop voorkwam Bijlow de hattrick  van Wirtz,die zich kinderlijk eenvoudig los maakte van Botman, een verdediger die normaal gesproken op weinig fouten te betrappen is.  

De ploeg van Erwin van der looi kwam Uit het niets helemaal terug in de wedstrijd, althans qua score dan.  Een vrije trap van Kadioglu plofte via een Duits hoofd voor de voeten van perr Schuurs, die niet aarzelde en de 2-1 hard tegen de touwen schoot. Krijgen we dan toch nog een spannend halve finale, niet alleen qua score maar ook qua voetbal? Het antwoordt daarop is nee, Duitsland speelt op een verdienstelijke en zeer volwassen manier al de hele wedstrijd lang en geeft deze controle geen moment uit handen. Simpel omdat Jong Oranje veel te lief is weinig tot geen persoonlijke duels. Boadu scoorde nog wel de gelijkmaker 2-2 maar stond daarbij buitenspel. 

De Finale van het EK in Hongarije en Slovenië gaat aanstaande zondag tussen Portugal en Duitsland, de wedstrijd wordt gespeeld in Ljubljana aanvang 21:00