Selecteer een pagina

Het Nederlands elftal heeft zojuist de eerste Oefenwedstrijd ter voorbereiding op het van EK met 2-2 gelijk gespeeld.  Doelpuntenmakers op een rijtje; Hendry (10) Depay (17) Nisbet (63) en Depay (89). Het was uiteindelijk een wedstrijd waarmee Frank de boer en zijn staf heel wat dingen kunnen gaan evalueren en bespreken, want wat gingen er vanavond vele simpele dingen fout. Het Nederland elftal had vanavond wederom ongelooflijke veel moeite met het 5-3-2 systeem, het systeem waarmee Louis van Gaal overigens meerdere malen succesvol is geweest.

Succesvol was het systeem vanavond allesbehalve en Schotland heeft daar naar hartenlust gebruik van gemaakt, met een onbevangen wedstrijd beleving. Het Nederlands elftal is vanavond weer het veld op gegaan zonder passie en strijd, dat doen wij wel even. Met deze motivatie ga je geen wedstrijden winnen en zeker geen eindtoernooien.  Het systeem moeten we daarbij niet als schuldige aanwezen want het gaat om de uitvoering ervan, en die moet goed zijn tegen tegenstander als bijvoorbeeld Schotland.  Na 10 minuten verraste Hendry doelman tim Krul na balverlies van  Memphis met een schot van 22 meter.  De eerder gemaakte afspraken werd langzaamaan iets Duidelijker en de schade werd snel weer hersteld.Wijnaldum legde de bal koppend klaar voor Depay.Die liet keeper Gordon Met een volley in de hoek kansloos. … In de tweede helft ging het nederlandse op zoek naar een beter resultaat.  maar het was Schotland dat opnieuw de leiding nam.Nisbet sloeg Uit een snelle counter toe.Hij tikte naeen prima loopactie bij de verre paal  met zijn eerste balcontact raak.      

Een poging van Aanholt,die net naast vloog,was   lange tijd het grootste hoogte punt van de tweede helft.Depay voorkwam in de slotfase met een  heerlijke vrije trap een nederlaag. En we zullen het bijna vergeten maar we moeten toch echt even Grote complimenten aan  verdedigerTimber die ondanks alles een uitstekend debutant kende. Het Nederlands elftal speelt aanstaande zondag nog een laatste oefenwedstrijd tegen Georgië om 18:00 wordt er afgetrapt in De Grolsch Veste de thuishave van het FC Twente van Ron Jans.