Selecteer een pagina

Vanavond stond voor jong Oranje de volgende uitdaging op het programma op het EK  In Hongarije en Slovenië tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. Jong oranje presenteerde zich heel erg goed en deed weinig onder voor de ploeg van Sylvain Ripoll, op voortand  dacht men dat Frankrijk de sterkte van de twee zou zijn maar het werd een heerlijke fysieke wedstrijd.

 

In het eerste kwartier liet jong Frankrijk de bal vooral aan Jong Oranje Jong Frankrijk probeerde vooral toe te slaan uit de counter maar dat leiden maar weinig tot echt succes. Na achttien minuten was daar dan de eerste mogelijkheid voor Jong Oranje Stengs schoot de bal net naast de goal.  na twintig minuten  was daar de volgende kans voor jong oranje na uitstekend doorkomen van Malacia werd het schot van stengs Van de lijn gehaald. Enkele minuten later  opende jong Frankrijk de score via Dayotchanculle Upamecano hij kopte de bal zeer overtuigend binnen na een dekkings fout bij de ploeg van Erwin van der looi.  vervolgens kreeg  Kluivert een enorme kans,  een kans die op dit niveau minmaal tussen de palen moet ….maar hij schoot de bal hard over  de goal van Illan Meslier.

In de tweede helft ging Oranje verder met waar het gebleven  was namelijk aanvallend en fris voetbal op de mat leggen en vooral niet te veel respect hebben voor de tegenstander. Kort na rust krijgt  oranje dan ook loon naar werken als Myron boadu zorgt voor de toch wel verdiende gelijkmaker.  Na een uur  spelen  ging de wedstrijd op en neer met kansen over en weer, je zou kunnen zeggen dit duel was bijzonder goede reclame voor het Nederlandse jeugd voetbal.  zelfs  Met nog maar een kwartier op de klok  bleef  de wedstrijd op En neer gaan  met kansen voor beide ploegen geweldig om te zien.

Jong Oranje kwam tien minuten voor tijd nog maar eens een keer   flink onder druk te staan het leek dan ook wachten op een doelpunt van de franse, maar echte grote kansen blijven uit . Al hoe wel  In de 90ste minuut gaat het alsnog bijna fout voor Jong Oranje maar de bal ging gelukkig voor oranje  net over de goal van bijlow, die  hervatten vervolgens razend snel het spel waarna Jong oranje uit een schitterend uitgespeelde  counter waarna   Myron boadu  voor de  winnende treffer zorgde.