Selecteer een pagina
 
 Het was een finale met alle ingrediënten die nodig zijn voor een top wedstrijd het was een wedstrijd met een ongelofelijk hoog tempo. De eerste helft werd gedomineerd door Chelsea de ploeg uit Londen en  kreeg verschillende kansen. met name timo Werner was drie keer kansrijk maar niet goed genoeg om keeper Ederson Santana de Moraes daadwerkelijk te verschalken. 
 
 
 
Pas na 42 minuten spelen weet de ploeg vanThomas Tuchel zich dan eindelijk te belonen: Mount bediende Havertz, die doelman Ederson omspeelde en de bal in het verlaten doel tikte, De ploeg van Josep Guardiola i Sala zorgde in de eerste helft ondanks het feit dat ze meer  balbezit hadden, slechts enkele keren voor wat opwinding in  een voetbalstadion wat gevuld was met fans van beide clubs. Zij zagen ondermeer  Sterling die  stuitte van dicht bij op doelman Mendy en vervolgers verdediger Rüdiger die  voorkwam dat Foden gevaarlijk werd…..
 

 In de tweede helft moest Manchester City dus alles op alles zetten om een gelijkmaker te produceren Manchester City krijg vroeg in de tweede helft wel een enorme klap te verwerken Kevin De Bruyne moest namelijk het veld geblesseerd verlaten. Maar gelukkig voor de wedstrijd was Manchester City in staat om zich te herpakken en met een aanval over rechts leek   Gündogan bij de tweede paal gevaarlijk te kunnen worden,maar Azpilicueta greep net op tijd in om erger te voorkomen beide teams speelde voor een overwinning en hadden zichtbaar geen  zin  in een eventuele verlening. Ook moeten wij weer even een groot compliment geven aan Arbiter Mateu Lahoz die uitstekend gefloten heeft en geen moment de controle over de wedstrijd is verloren.