Selecteer een pagina

Na een heerlijk spannend avondje play-offs Conference League voetbal Weten we welke twee ploegen mogen gaan uitvechten wie er Nederland gaat vertegenwoordigen in Europa. Feyenoord of FC Utrecht. Om 18,45 werd er afgetrapt in Stadion Galgenwaard, een groot pluspunt was dat er gisterenavond weer publiek aanwezig mocht zijn.

Opwindend waren beide wedstrijden bepaald niet, bij de eerste wedstrijd van de avond stonden beiden ploegen enorm onder  spanning met als resultaat een bijzonder matige eerste 45 minuten. De tweede helft was daar in tegen een stuk vermakelijker beide ploegen gooide de remmen los, publiek begon steeds meer te reageren kortom, na een schaakspel kregen we toen een echte wedstrijd.

Arjen Robben was voor FC Groningen  dicht bij een voorsprong maar helaas voor de ploeg van Danny Buijs veranderde de bal van richting en belande op de paal. Enkele minuten later zag Gyrano kerk zijn inzet gekeerd worden door FC Groningen doelman Sergio Padt. Na 77 minuten spelen zorgde Middenvelder Simon Gustafson voor de openingstreffer met een heerlijk afstand schot jaagde hij de bal in de linkerbovenhoek. Na het prachtige doelpunt van Simon Gustafson probeerde FC Groningen nog te antwoorden met een gelijkmaker. Maar de thuisploeg stond zeer gegroepeerd en gaf geen mogelijkheden meer weg.

En zo kon de ploeg van René Hake rustig gaan kijken wie aankomende zondag de tegenstander zou worden in de finale van de Play-offs.  De ploeg uit Rotterdam zuid liet direct na de aftrap zien dat er niets te halen viel en zette de ploeg henk Fraser meteen onder druk, met als resultaat dat er een eenzijdig  duel ontstond  in de Rotterdamse kuip. Feyenoord creëerde kansen onder meer kansen via Nicolai Mick Jörgensen.

Het overwicht werd na een half uur beloond toen Steven Berghuis een penalty benutten nadat Ridgeciano Haps onderuit werd gehaald. Amper twee minuten later  liep  Tom Beugelsdijk de bal in eigen doel. Feyenoord hoefde niet meer zo nodig in de tweede helft Sparta was simpelweg niet is staat om het nog spannend te maken.

De finale stond oorspronkelijk gepland op zaterdagavond 22 mei om 20:00, maar vanwege het Eurovisie-songfestival is het niet mogelijk de wedstrijd op zaterdagavond te spelen. Bij beide evenementen moet er voldoende politie aanwezig kunnen zijn.

 De burgemeester van Rotterdam heeft het duel dan ook verboden voor zaterdagavond.  De KNVB heeft het duel inmiddels verplaatst naar zondagmiddag 12:15.  Hier is FC Utrecht het absoluut niet mee eens en heeft een kort geding aangespannen tegen de KNVB, Morgenmiddag om 14:00 volgt de uitspraak.