Selecteer een pagina

Barcelona verzuimde zojuist  opnieuw de koppositie te pakken. De ploeg van Ronald Koeman en Frenkie de Jong  moesten vanavond genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel in het Estadio Ciudad de Valencia. Barcelona moet nu  plaats nemen in de wachtkamer  Met  dit eindresultaat lijkt de 27ste landstitel heel ver weg. Zeker als je weet dat later deze week concurrenten Atlético madrid en real madrid ook nog in actie komen.

Het FC Barcelona van Koeman heeft de laatste Weken veel moeite met scoren ook het creëren van kansen gaat erg moeizaam.   De avond begon zo goed FC Barcelona kreeg in de eerste vijf minuten kansen via Pedro González López die op aangeven van De Jong twee keer gevaar kon stichten, de openingstreffer leek dan ook een kwestie van tijd.  Enkele minuten komt FC Barcelona dan ook verdiend op voorspang via wie anders dan Lionel Andrés Messi Cuccittini. Met een glijdende volley passeerde hij op schitterende wijze Levante doelman Aitor Fernández Abarisketa.

10 minuten voor rust zorgt Pedro González López voor 0-2 en lijkt daarmee FC Barcelona een rustige avond te bezorgen. Maar niets is minder waar, wij voetballiefhebbers worden geconfronteerd op een geweldige tweede helft voor de neutrale kijkers dan.

 Want Ook nu mist Barcelona een hand vol kansen en hield daarmee tegenstander Levante in leven, Levante dat logischerwijs bleef geloven in eigen kunnen en waarom ook niet. Een wedstrijd is echter pas gespeeld als de scheidsrechter voor de laatste keer heeft gefloten.  deze denkwijze  wordt wederom beloond, Barcelona laat de bal meer en meer aan de thuisploeg en vergeet mee te gaan in de strijd die Levante blijkbaar wel wil leveren op in ieder geval een resultaat.  

En toen Stond het dankzij een kopbal van Gonzalo Julián Melero Manzanare ineens 1-2  FC Barcelona gaat meer en meer achteruit lopen maakt verdedigend gezien hele rare keuzes, en hanteert ook nog eens een ontzettend laag bal tempo.  FC Barcelona heeft werkelijk totaal geen antwoordt op het  strijdplan van de thuisploeg en lijkt niet meer onder de druk vandaan te  komen. Echter meld FC Barcelona zich nog meerder male in de zestien. Enkele minuten later zorgt  José Luis Morales Nogales met een heerlijke volley voor 2-2. 

Dembélé was kennelijk heel erg boos op zijn team, hij zette zijn boosheid om in positieve energie en poeierde   Barcelona nog wel op 3-2, er zat werkelijk bijna een gat in het net.

In  de slotfase ging het toch mis: Dest liet zich kinderlijk eenvoudig uitkappen, veranderde de bal van richting, Sergio León Limones komt keurig voor zijn man en schiet overtuigend raak (3-3)