Selecteer een pagina

Vanmiddag stond in Rotterdam de klassieker als Feyenoord Ajax op het programma een klassieker die nooit een echte wedstrijd is geweest zoals het eigenlijk wel hoort te zijn. Maar helaas voor de wedstrijd had een op 50 procent spelend Ajax geen kind aan een inspiratieloos Feyenoord.  

beide teams moesten de wedstrijd zelfs uitspelen met 10 man, Ajax had vanaf de eerste minuut de overhand maar omdat het tempo verschrikkelijk was werden er door beide teams niet of nauwelijks kansen gecreëerd. De openingstreffer kwam dan ook met meer geluk dan wijsheid tot stand. Botteghin wilde de bal wegwerken, maar schoot tegen Senesi aan,die ongewild Bijlow passeerde.  Een beeld waarmee Feyenoord een pijnlijke samenvatting maakte van de laatste weken.

Feyenoord, zeg echter wel een treffer van Bozenik   afgekeurd  worden wegens buitenspel, kreeg vlak voor rust een strafschop na hands voor Álvarez,die kon vertrekken. Fer stuitte echter op Stekelenburg na een bijzonder zwakke inzet. In de tweede helft was het de thuisploeg dat probeerde de man meer situatie uit te spelen. Maar ook dit bleek vanmiddag een uitdaging te zijn die niet haalbaar bleek.  Sterker nog de overtalsituatie was helaas voor de rotterdammers maar van korte duur.  Na een kwartier krijgt ook Malacia zijn tweede gele kaart na  een overtreding op Antony, Om het drama voor Feyenoord helemaal compleet te maken was het Haps die voor de tweede keer deze vanmiddag de bal in het eigen doel tikte.  Daarmee was de wedstrijd, die nooit een echte wedstrijd werd ook daadwerkelijk gespeeld.