Selecteer een pagina

Het wordt een Engelse krachtmeting in de finale van de Champions League opZaterdag 29 mei staan Manchester City en Chelsea in Istanbul tegen over elkaar, Chelsea won zojuist op het eigen Stamford Bridge met 2-0 van real Madrid.

De ploeg van Zinédine Zidane begon goed aan de wedstrijd en had in de eerst   verreweg het meeste balbezit, kreeg twee goede kansen via Benzema maar hij werd van score afgehouden na een fraaie reddingen van Mendy.Ook vanavond werd weer eens bewezen dat je als team veel bal bezig heeft het werkelijk niets verteld over het eventuele verloop van een wedstrijd, want real madrid kwam ondanks het veelvuldige balbezit toch op achterstand.

Werner,die al een goal afgekeurd zag worden,scoorde  nadat Havertz de lat had geraakt.   In de tweede helft   was Real Madrid aanvallend totaal machteloos en verdedigend ook nog eens zeer kwetsbaar. Omdat Havertz (2x),Mount,Kanté en Silva goede kansen misten ,bleef het nog spannend hoe de wedstrijd zich zal gaan ontwikkelen, maar daar komt verandering in als  vijf minuten  voor tijd de 22 jarige  Mason Mount aan alle onzekerheid een einde maakt en voor 2-0 zorgt.