Selecteer een pagina

Manchester City staat voor het eerst in de finale van de Champions League. De ploeg van Josep Guardiola i Sala won zojuist met 2-0 van Paris Saint-Germain na de 2-1 zege van 6 dagen geleden was het voldoende om de finale te bereiken waarin het zal gaan spelen tegen of Chelsea of  real Madrid dat wordt morgenavond bekend.

Helaas voor de wedstrijd maar zeker ook voor Paris Saint-Germain zelf was Mbappé vanavond niet fit genoeg, dit mede vanwege een kuitblessure. Desondanks begon de ploeg van Mauricio Roberto Pochettino Trossero sterk aan de wedstrijd, op het door de hagel gladde veld, maar deze ontstandigheden hadden geen invloed op de wedstrijd die tevens  op een zeer hoog niveau werd afgewerkt.

Maar al snel opende Mahrez na een scherpe en goed uitvoerde counter de score. Paris Saint-Germain bleef de aanval zoeken, al werden alleen Di María en Marquinhos (via de lat) gevaarlijk voor de ploeg uit Parijs dat simpel weg niet in het eigen geliefde spel kan komen dit door toe doen van een zeer gepassioneerd spelend Manchester City.

Manchester City verdedigde ook na rust vol passie en strijd, ging daarbij ook  geen enkel persoonlijk duel  uit de weg.  na een uur maakte Mahrez de 2-0,  opnieuw uit een razendsnelle goed, zo niet nog beter uitgevoerde counter. Di María kreeg even later rood van Kuipers, vanwege (natrappen) waarna het gefrustreerde   Paris Saint-Germain Paris Saint-Germain definitief uitgespeeld was en geen vuist meer kon maken.