Selecteer een pagina

Manchester United heeft gisterenavond AS Roma voetbal lesgegeven in de halve finales van de Europa League. het was een waar spektakelstuk, we hadden bijna een telraam nodig uiteindelijk werd het 6-2 op Old Trafford.

Een avond vol hoogte punten voor de voetballiefhebbers over de hele wereld, te beginnen met een aanval uit het boekje waarin werkelijk alles klopte  Pogba schudde    drie man van zich af, vond Cavani,die de bal meteen doortikte naar Fernandes, die López kansloos liet.  Binnen het kwartier konden we de gelijkmaker alweer noteren, het is Pellegrini die met een stiftje AS Roma weer naast Manchester United zet, (een strafschop na hands van

 Pogba).  Kort na de gelijkmaker komen de bezoekers uit Roma zelfs op voorsprong door een doelpunt van Edin Džeko we zijn nu pas 23ste minuten onderweg op Old Trafford en je hebt het gevoel dat Manchester United de bezoekers even uit laat razen en vervolgens in de tweede helft het verschil wil gaan maken.  Op de typische Engelse manier namelijk: goed combinatie spel een keer raken of als laatste een lange bal en dan een fel persoonlijk duel uitvechten.  Voor AS Roma stapelde de problemen zich inmiddels op  met verschillende spelers die het veld vroegtijdig moeten verlaten vanwege blessure zo ook doelman López) die een paar minuten later zijn collage doelman Mirante kortdaad ziet ingrijpen op de inzet van Edinson Roberto Cavani Gómez waarmee hij de 2-2 weet te voorkomen.

In de tweede helft speelt deze zelfde   Edinson Roberto Cavani Gómez een absolute een hoofdrol. Hij scoorde met prachtige   krul en een intikker. Vervolgens werd hij neergelegd door Smalling,waarna  Fernandes de penalty benutte. Vervolgens waren het Pogba en Greenwood die de score nog wat verder op voerde.  Daarmee lijkt de return van volgende week een formaliteit te worden.