Selecteer een pagina

Manchester City heeft zojuist in Parijs het eerste duel met Paris Saint-Germain met 2-1 gewonnen, op deze manier Lijkt de ploeg van Josep Guardiola i Sala een goede uitgangspositie te hebben voor de return die voor volgende week op de agenda staat. 

Paris Saint-Germain ,met Bakker (20) in de basis, stond  vanavond weer eens een mooie uitdaging te wachten. Zoals wij voetbalkenners zo vaak zeggen de jeugd heeft de toekomst. De vraag  is alleen hoe breng je jeugdtalent op een rustige en verantwoordelijke manier zeker op Champions League niveau. De ploeg uit parijs had voor rust duidelijk de overhand hierdoor gaat het natuurlijk altijd iets makkelijker bovendien ging bakker ook bepaald geen persoonlijke duels uit de weg. Paris Saint-Germain speelt op dit moment echt als een team, alles volgens afspraken en creëerde met fraai aanvalsspel meerdere mogelijkheden en kwammen dan ook meer dan verdiend op voorspong, ditmaal  via een  mooie kopbal van Marquinhos (1-0) zo leek het een makkelijke avond te gaan worden in het  eigen Parc des Princes.

 

En ineens !!!  is daar   Manchester City dat vlak voor rust via Foden een   Enorme kans had gemist, dit bleek de ommekeer in het duel te gaan worden. Manchester City komt goed uit de start blokken en heerst de tweede helft volledig.

Navas werd verrast  door een voorzet van De Bruyne,die er  Zomaar ineens  invloog, en een paar minuten later is het Mahrez die met een vrije trap door de muur de 1-2 op het scorebord liet noteren. Om het drama voor de thuisploeg compleet te maken krijgt Gueye ook nog een rode kaart na een harde tackle. Gelukkig kwam Paris Saint-Germain de resterende speeltijd zonder verdere kleerscheuren door zodat de wedstrijd van volgende week nog een echte wedstrijd kan worden.