Selecteer een pagina

Ajax heeft voor de twintigste keer de KNVB-beker gewonnen De koploper van de eredivisie won in De Kuip door een late goal van Neres met 2-1 van Vitesse, dat alleen in 2017 de beker won.

Zondag 18 April zou bij de Vitesse spelers en fans groot in het rood in  de agenda omcirkeld  gestaan hebben, helaas was daar op het veld werkelijk niets van terug te zien. Echter begonnen De Arnhemmers zoals gepland vol passie en strijd aan het duel met de Amsterdammers.

Al snel resulteerde dit in kleine kansen voor Tannane en Broja, dan denk je we gaan er eens goed voor zitten, Na zo’n twintig minuten werd Ajax voor het  eerst gevaarlijk via. Gravenberch maar die stuitte op Pasveer, deze actie  was helaas voor de wedstrijd en zeker ook voor Vitesse het keerpunt. Vervolgens combineerde Ajax er rustig op los en werd het bijna een trainingspartij. Een schot van Gravenberch na een mooie aanval zorgde voor de openingstreffer voor de Amsterdammers.

Na een grote inschattingsfout van  Martinez die de bal compleet verkeerd inschatten Maakte Broja daar dankbaar gebruik van en gaf de bal aan de compleet vrijstaande Openda die de bal zo in het lege goal kon schuiven. Helaas leek bij Vitesse daarna niet echt het gevoel te ontstaan dat er die middag / avond iets mogelijk was en bleef  de echte weerstand van de Arnhemmers helaas uit. Pasveer hield de ploeg van Thomas Letsch meerdere malen op de been. Echte smaakmakers zoals Tannane en Bazoer hebben we nauwelijks gezien. Met als resultaat dat vele persoonlijke duels verloren werden en de irritatie toenam. Na de 1-0 werd het  voetbal er  niet bepaalt beter op. Met een beetje goede wil zou je kunnen zeggen dat het een vecht wedstrijd was maar van echte spanning was helaas weinig spraken. Ook de beleving rondom de wedstrijd voelde niet echt als een finale het was voor de echte voetballiefhebber niet echt  een lust voor het oog het positieve is dat de wedstrijd in ieder geval is gespeeld en dat de toto KNVB beker editie 2020-2021 in ieder geval zijn winnaar kent.

De uitblinker aan Amsterdamse zijde was echter de Braziliaanse buitenspeler Anthony spelend met rugnummer 39 aan de kant van Ajax. Anthony speelde een uitstekende wedstrijd met veel dreiging en wist het Rasmussen knap lastig te maken en dat resulteerde uiteindelijk in een rode kaart voor de verdediger. Bij scheidsrechter Kuipers was er even vertwijfeling maar toonde toch de rode kaart na hoogstwaarschijnlijk ingrijpen van de VAR en-of assistenten rondom het veld. Daarna hing de 2-1 al helemaal in de lucht die er uiteindelijk ook zou komen door goed doorkoppen van Haller kon de Braziliaan Neres uiteindelijk de 2-1 op het scorebord noteren en voor de beslissing van de wedstrijd zorgen.

Nu wacht voor Ajax aankomende donderdag 22 april  de inhaal wedstrijd tegen FC Utrecht  en Vitesse wacht op  de confrontatie met Feyenoord. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om Europees voetbal en uiteraard zijn deze wedstrijden live bij ons te volgen.