Selecteer een pagina

Voor Ajax stond vanavond de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Lille op het programma in de tweede ronde van de Europa league. Een slordig spelend Ajax won de wedstrijd zojuist Gelukkig wel maar makkelijk ging het allesbehalve.

Lille speelde veel aanvallender dan Vorige week en bezorgde Ajax hiermee flink wat problemen.Achterin vielen grote gaten  en Yazici en Weah misten een opgelegde kans.De 1-0 van Klaassen uit een kopbal waarbij Blind Botman met een slim blok opzij zette) was dan ook niet verdiend.

Ook na rust was er Franse dreiging,maarkreeg Ajax de kansen:Tadic en Klaassen misten van dichtbij.Een rake strafschopvan Yazici gaf Lille nieuwe hoop.In de slotfase wankelde Ajax,maar op aangevenvan Brobbey kopte Neres plots raak en maakte hiermee aan alle onzekerheid een einde.