De datum van vandaag (Zondag 10 Januari) stond bij heel veel voetballiefhebbers en fans in het rood omcirkeld in de agenda’s de dag van de eerste topper in de eredivisie, Als Ajax en PSV een voorboden was, dan wordt januari inderdaad een fantastische voetbal maand, alleen al qua Niveau en natuurlijk de strijd om de titel.

In een boeiende topper hebben Ajax en PSV uiteindelijk met 2-2 gelijkgespeeld: in een werkelijk fantastische voetbalwedstrijd waarin twee ploegen 100 procent voor de overwinning speelde, waarbij zeker ook Arbiter:Kuipers complimenten verdiend voor de manier waarop hij het duel een echte topper heeft laten worden met zoals het hoort vele persoonlijke duels.

PSV begon prima, maar bezweek vervolgens deels onder de druk van de thuisploeg.PSV toonde zich al snel zeer efficiënt.Na twee assists van Malen, waarvan de   eerste (een hakje) de mooiste was,liet Zahavi in de tweede en de 21ste minuutOnana kansloos: 0-2.

Waar Ajax,nog zonder aankoop Haller,speelde  niet slecht,zorgde voor dreiging,maar  echt gevaar bleef schaars.Tadic was meteen schot op de paal dicht bij de 1-2.Terwijl PSV loerde op de counter, voerdeAjax de druk op en dat leidde kort voorrust toch tot een goal.Tadic bediende  Promes,die beheerst raak schoot.

Met Haller voor Labyad begon Ajax aan de tweede helft.Dat leek zich snel uit te betalen:de Fransman schoot raak,maar stond buitenspel.PSV was even de  weg kwijt,maar beet met een vrije trap van Max en een kopbal van Zahavi weer  van zich af.Beide keren redde Onana. Daarmee was het weer even gedaan met deEindhovense dadendrang en was het woord aan de thuisploeg.Die kwam steeds vakerin de buurt van het PSV-doel en Antony  Schoot op aangeven van Haller raak:2-2.  Ajax wilde meer en kreeg kansen.Zo was Promes twee keer dicht bij succes;beidekeren raakte hij de bal verkeerd.Aan deandere kant struikelde Zahavi voordat  hij in kansrijke positie kon uithalen.

 

Komende week een midweekse speelronde met o.a.

PSV – AZ

FC Twente – Ajax

Feyenoord – PEC Zwolle

Vitesse – FC Utrecht