Voor Willem II  is er vanavond een grote droom uitgekomen Na vijftienjaar mocht de ploeg uit Tilburg zich weer melden in een wedstrijd op Europees niveau. Met een 0-5 overwinning op FC Progrès uit Luxemburg, mag de ploeg van Koster zich volgende week donderdag gaan melden in de derde kwalificatieronde van de Europa League. Daarin stuit het op het Schotse Rangers FC of Lincoln Red Imps uit Gibraltar, één ding is zeker de droom van een mooi Europees avontuur blijft sowieso nog een week van kracht en terecht want de Tilburgers speelde vanavond zeer verdienstelijk.

De wedstrijd in Luxemburg verliep zoals vele van ons al hadden verwacht, een veel sterker Willem ll wat ook weer vele complimenten verdiend voor de frisse manier van voetballen en vooral de discipline om de manier van spelen zoveel mogelijk te continueren.  Willem had dan ook geen kind aan povere Progrès.Bij rust was het al 0-3 (met twee treffers van Pavlidis) en dat had ook zomaar 0-6 kunnen zijn.      

Na rust schoot Nunnely bij de eerste aanval de 0-4 op het bord. Willem II bleef op zoek naar meer, maar de bekende scherpte waar veel trainers over praten sleepte langzaam uit de ploeg, dit kwam simpel weg omdat de thuisploeg niet instaat was om meer weerstand te bieden. Als toetje kregen de meegereisde supporters van Willem ll nog een hele mooie combinatie voorgeschoteld afgerond door Trésor.

Even nagenieten, maar… ook weer niet te lang want aanstaande zondag wacht de volgende wedstrijd alweer, dan is om 14:30 Heracles Almelo de tegenstander in het altijd sfeervolle Koning Willem II Stadion.

De opstellingen van beide elftallen: Willem II Ruiter heerkens peters nunnely lionch pavlidis kohlert nelom tresor saglam holmen

FC PROGRÈS: Flauss,Y.Bastos,Ferino, Skenderovic,Jänisch,Tekiela,Dublin,  Silaj,Latic,Holtz,Habbas