AZ is er vanavond in Oekraïne niet in geslaagd zich te plaatsen voor de play-offs van de Champions League. De ploeg van arne slot  verloor zojuist  met 2-0 bij Dinamo Kiev en moet genoegen nemen met een plaatst in de poulefase van de Europa League.Voor rust was er voor AZ helemaal niets aan de hand  .De Alkmaarders bepaalden  tegen het afwachtende Dinamo het spel, gaven verdedigend vrijwel niets weg en kregen kansjes via Boadu en De Wit.Na rust opende Rodrigues de score voor de thuisploeg. Dinamo leunde nog meer achterover, maar  Stichtte wel het meeste gevaar en vlak voor tijd kopte Sjaparenko raak na zwak Ingrijpen van Bizot. AZ, dat amper kansencrëeerde raakte daarna tweemaal de lat.

Aanstaande zaterdag wacht voor AZ de eerste competitiewedstrijd thuis tegen PEC Zwolle aftrap 16:30uur.

 

 

 

De opstellingen van beide elftallen

DINAMO KIEV: Boesjtsjan,Kedziora,Zabarnji,Mikolenko,Karavajev,    Boejalskij,Sydortsjoek,Sjaparenko,   Rodrigues,Soepriaga,De Pena

AZ: Bizot,Svensson,Vlaar,Koopmeiners, Wijndal,Clasie,De Wit,Midtsjö,Stengs, Boadu,Gudmundsson