Het Nederlands elftal speelde vanavond hun twee officiële wedstrijd tegenstander ditmaal Italië.  Zoals verwacht een totaal andere wedstrijd dan afgelopen vrijdag toen oranje polen in de Johan Cruijff ArenA ontving.

 

Het Nederlands elftal kreeg simpelweg maar geen grip op Italië en moest het initiatief aan de bezoekers laten. In de eerste helft was er eigenlijk maar één kans voor Oranje: Georginio Wijnaldum draaide handig weg bij Jorginho en schoot door de benen van Giorgio Chiellini in de handen van Gianluigi Donnarumma.

Dat was de enige keer voor rust dat de AC Milan-goalie handelend moest optreden bij een doelpoging. Het was dan ook dik verdiend dat de ploeg van bondscoach Roberto Mancini in de extra tijd van de eerste helft op voorsprong kwam. Uit een voorzet van Ciro Immobile kopte Nicolò Barella de bal overtuigend voorbij Cillessen: 0-1. De Oranje-defensie zag er daarbij ook niet goed uit, Nathan Aké moest zowel de voor Zaniolo vervangen Moise Kean als Barella opvangen.

 

In de 2e helft hebben de bezoekers hun spelletje gespeeld wat ze graag spelen, zelf tempo banpalen, overtreding uitlokken en wedstrijdsituatie erger laten lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn, dit is overigens niets ten nadelen van arbiter Brych (Dui) sommige spelers zijn extreem slim in het bespelen van arbiters met als resultaat dat wedstrijd stilvallen, Nederland moet zich achter de ogen krabben van wat betreft scherpte de persoonlijke duels.

 

Op Woensdag 7 oktober 2020 staat er voor het Nederlands elftal een oefeninterland tegen Mexico op het programma aanvang van dit duel is 20:45.

 

Opstellingen van beide elftallen

NEDERLAND: Cillessen,Hateboer,Veltman, v.Dijk,Aké,De Roon,v.d.Beek,F.de Jong, Wijnaldum,Depay,Promes

ITALIË: G.Donnarumma,D’Ambrosio, Bonucci,Chiellini,Spinazzola,Barella, Jorginho,Locatelli,Zaniolo (Kean/42), Immobile,Insigne