Vanavond speelde het Nederlands elftal eindelijk weer een officieel duel.

Interim-bondscoach Dwight  zag een zelfverzekerd Oranje op het veld staan.

Een wedstrijd waarin Oranje een frisse en zelfverzekerde indruk maakte. Waarbij Frenkie de Jong ook vanavond weer een zeer belangrijke pion bleek te worden. Met de manier waarop hij op zijn geliefde middenveld het spel kon verlegen, met als resultaat dat je razendsnel aanvallend voetbal kan spelen en de tegenstander kapot speelt.  

Naast de mooie speelwijze gebeurde er niet echt heel veel bijzonders, wel waren er twee waarschuwings schoten van Piatek en de jong maar “spectaculair” was het allemaal niet.

Na iets meer dan een uur spelen in de 2e helft viel dan toch de het doelpunt, Oranje beloonde zichzelf met een fraaie goal van Steven Bergwijn na een 61 minuten spelen. Na de goal werd er gekozen om de wedstrijd zakelijk uit te spelen weterende dat aanstaande maandagavond Italië op het programma staat en dat is andere koek!!  

 

Opstelling  NEDERLAND: Cillessen,Hateboer,Veltman, v.Dijk,Aké,De Roon,Wijnaldum,F.de Jong, Bergwijn,Depay,Promes

 

Opstelling. POLEN:  Szczesny,Kedziora,Glik,Bednarek, Bereszynski,Szymanski,Krychowiak, Zielinski,Klich,Jozwiak,Piatek